„Afrika ideje elérkezett”: A 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokság elõkészületeiről - Glied, Viktor; Grünhut, Zoltán (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
A 2010-es világbajnokság helyszínéről döntő zürichi gyűlésen a Dél-afrikai Köztársaság büszkén és örömmel fogadta a rendezés elnyeréséről szóló döntést. Az ország kiválasztásának jogosságát ugyanakkor többen rögtön megkérdőjelezték. A szerzőpáros tanulmánya kitér minden negatív tényezőre, melyek veszélyeztethetik a mundiálé sikeres megrendezését és azokra a tervekre is, melyekkel garantálni kívánják a világ minden tájáról érkező szurkolók biztonságát. Az ország három vadonatúj stadiont épít, hetet pedig felújít a jeles eseményre. A kivitelezéssel kapcsolatban itt is merültek fel aggályok, de egyes szakértők szerint az arénák elkészülnek és alkalmasak lesznek a várhatóan magas színvonalú mérkőzések megrendezésére. Az írás érint minden egyes fejlesztést, alaposan bemutatva a Dél-afrikai Köztársaság jelenlegi adottságait, ezeken túl pedig a nemzeti tizenegy jó szereplésének esélyeit is. Az előkészületek tehát javában zajlanak, a csapatok már a selejtezőre készülnek, mi pedig reménykedhetünk egy sikeres és minden szempontbók tökéletes afrikai rendezésben!