Kelet-Afrika és Magyarország: esély egy új partnerkapcsolatra - Ejalu, William (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2007)
A segélyezésen túl számos politikai-gazdasági lehetőség kínálkozik a megújult Kelet-afrikai Közösség államai és Magyarország közötti kapcsolatok élénkítésére. A tanulmányból nemcsak a kelet-afrikai integráció történetét, valamint az abban résztvevő országok és hazánk történelmi kapcsolatait ismerhetjük meg, hanem rövid eligazítást is kapunk a térségbeli befektetések lehetőségeivel és kockázataival kapcsolatban. A legkülönbözőbb beruházási esélyek, valamint a kelet-afrikai piac átfogó ismertetésén túl, a szerző mellékelt esettanulmányban összegzi az Ugandára érvényes befektetési opciókat.