Befolyásos Nők Klubja: Ellen Johnson-Sirleaf, Libéria államelnöke - Tarrósy, István (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2007)
Az Egyesült Államokból visszatelepített, volt rabszolgák számára létrehozott Libéria sokak emlékezetében még mindig a humanitárius és környezeti katasztrófák, az illegális gyémántcsempészés és a korábbi véres harcok alapján él. Ellen Johnson-Sirleaf és a korábbi aranylabdás labdarugó, George Weah izgalmas, de mindenekelőtt demokratikus választási küzdelme azonban új, remélhetőleg örvendetesebb korszak kezdetét jelenti a nyugat-afrikai ország történetében. Az Afrika Tanulmányok női portré-sorozatában, ezúttal a kontinens első demokratikusan megválasztott női elnökéről, a libériai Mama Ellenről tudhat meg többet.