Terepen innen és túl: Egy gambiai terepmunka személyes tapasztalatai - Tomsits, Abigél (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2007)
Átkelünk a Gambia folyón, hogy találjunk egy kisebb, homogén falut a part túloldalán, s letelepedhessünk náluk pár hétig. Gondoltuk, minél kisebb a közösség, annál beláthatóbb – ami nem árthat, hiszen ez lesz az első klasszikus terepünk. De, miután megtaláljuk, mi lesz, nem tudom – minél közelebb kerülünk célunkhoz, annál bizonytalanabb vagyok, mit is keresünk pontosan…