„A maszáj társadalom szerkezete” - Durkheim, Émile (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2007)
Émile Durkheim 1906-ban megjelent “Organisation sociale masai.” c. munkájának Paulics Petra általi fordítása. A maszáj társadalom szerkezetét, azon belül a népcsoport jogi rendszerét, bemutató mű annak kettős szemléletet vizsgálja. A szerző körüljárja a közösséget meghatározó politikai-családi elemeket, valamint az életkor szerinti rendeződést, kiemelve annak katonai jellegét és jelentőségét.