Lectori salutem - Búr, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2018)
A tizenegyedik évfolyam második duplaszáma folytatja azt a hagyományt, hogy a mindennapok Afrikájának különböző dimenzió mellett az afrikai múlt egyes történéseit, örökségét is bemutatjuk. Ebben Illés Zoltán és Bagi Judit ismét segítségünkre lesznek, hiszen egy, a dél-szudáni államépítésről szóló elmélkedés és a 2016-os ugandai választásokat követő időszak nőpolitikái egyaránt elérhetővé válnak számunkra. Marsai Viktor és Tarrósy István egy fontos hazai afrikanisztikai konferenciáról és annak történéseiről ad közzé összefoglalót. Brauer-Benke József a lamellofónokkal, Biernaczky Szilárd egy luba eredettörténettel foglalkozik terjedelmes írásokban, bőséges képi illusztrációt is biztosítva az olvasó számára. Közzétesszük továbbá a 2018 májusi 5. Pécsi Nemzetközi Afrikanisztika Konferencia programját, valamint ismét egy angol nyelvű könyvkritikát, Tarrósy István tollából. Remélem, élvezettel olvassák valamennyi írást, egyúttal kitartóan támogatják a jövőben is az Afrika Tanulmányok folyóiratot, mely 2017-ben C-kategóriás folyóirata lett a Magyar Tudományos Akadémiának! Dr. Búr Gábor főszerkesztő