Nyolc + egy könyv Afrikáról - Biernaczky, Szilárd (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2017)
Biernaczky Szilárd a következő műveket mutatta be: FODOR István: A bantu nyelvek. Budapest, L’Harmattan Kiadó, 2007. 244 old. LUGOSI Győző: Rizsföldjeim határa a tenger. Államszerveződés Madagaszkáron a gyarmati uralom előtt. Budapest, L’Harmattan, 2007. 199 old. BRAUER-BENKE József: Afrikai hangszerek. Budapest, L’Harmattan Könyvkiadó, 2007. 133 old. VIDACS Bea: Egy szebb jövő képei. A futball a kameruni közgondolkodásban. Budapest, L’Harmattan, 2009. 200 old. GÖRÖG-KARÁDY Veronika: Éva gyermekei és az egyenlőtlenség eredete. Mesék, teremtéstörténetek, etnoszemiotikai elemzések (Afrika, Európa). Budapest, L’Harmattan, 2006. 429 old. AGUALUSA, José Eduardo: A múltkereskedő (regény) ford. BENSE Mónika, utószót írta BÁNKI Éva. Budapest, L’Harmattan, 2010. 136 old. KWAHULÉ, Koffi (Elefántcsontpart): Big Shot. Három dráma, ford. MOLNÁR Zsófia. Budapest, L’Harmattan, 2012. 222 old. BÚR Gábor: Az apartheid születése. A gyarmati önkormányzat visszaállítása Dél-Afrikában, 1906–1907. Budapest, L’Harmattan Könyvkiadó, 2010. 164 old. SÁRKÁNY Mihály (szerk.): Kalandozások a 20. századi kulturális antropológiában. Budapest, L’Harmattan, 2000. 160 old.