Wamachinga: árusok népe a tanzániai nagyvárosokban - T. Horváth, Attila (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2016)
A dugóba került, tikkasztó melegben araszoló járművünk körül fiatal férfiak és nők, gyakran gyerekek sürgölődnek és a legkülönbözőbb áruféleséget próbálják eladni. Kezükben, fejükön, hátukon nagy csomagok, szatyrok, edények: a narancstól az üdítőig, a telefontöltőtől a gyerekruháig minden kapható náluk. E fáradhatatlan kereskedők megszokott útvonalukat gépiesen járják be, néhány perc alatt újra szemünk elé kerülhetnek, egy hosszan tartó dugó során akár többször is.