Lectori salutem - Búr, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2016)
Téli számunkkal zárjuk folyóiratunk 10. évfolyamát. A 2007-től folyamatosan megjelenő Afrika Tanulmányok ezzel 35. print termését is közkinccsé tette és némi pihenést követően készülünk a 11. évfolyam számainak kiadására. Köszönet minden kedves támogatónknak, segítőnknek, partnerünknek! Az idei utolsó lapszámban elsőként Bene Krisztián a Szabad Francia Erők Szenegáltól Eritreáig terjedő afrikai harcairól ír. Őt követi Turóczi Ildikó írása az afrikai álomkórról. Besenyő János az afrikai migráció három fő útvonalát mutatja be részletesen, melyet Konkoly-Thege György fotóriporter ismét remekbe szabott képei követnek: ezúttal Marokkóba kalauzol el minket lencséin keresztül. A könyvrecenzió rovatban lapunk alapítója és vezető szerkesztője Tarrósy István új könyvének kritikáját olvashatjuk A. Gergely András tollából. Minden kedves Olvasónknak izgalmas afrikai kikapcsolódást és egyúttal meghitt, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk. Valamennyi szerzőnk, lektorunk és szerkesztőnk nevében: Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok! Dr. Búr Gábor főszerkesztő