Les Guerres d’Afrique. Des origines à nos jours - Benkes, Mihály (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2015)
Bernard Lugan, a hadtudomány kutatójának és oktatójának recenzált könyve a teljesség igénye nélkül a prekoloniális korszaktól kezdve az európaiak hódításain, a gyarmati és függetlenségi korszakon át a jelenig mutatja be és értelmezi a földrészen kirobbant erőszakos harcok, háborúk, genocídiumok és terrorcselekmények történetét. Benkes Mihály a következő művet mutatta be: Bernard Lugan: Les Guerres d’Afrique. Des origines à nos jours. Éditions du ROCHER, 2013. p. 403