Nigéria választ – újrázik-e Goodluck Jonathan? - Tarrósy, István (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2015)
2015 első fele egy tucat afrikai ország számára új választásokról szól, voksolásra kerül sor többek között Nigéria, Burundi, Tanzánia, Zambia, Etiópia, Guinea, Togo. Nigéria jelenlegi első számú vezetője, Goodluck Jonathan ismét indult, újabb négyéves ciklusra tervez, miközben az ellenzék északi muszlim jelöltje, Muhammadu Buhari éppen a valóra nem váltott ígéreteket kérte számon az elnökön.