Utazz Afrikába! Élmények és tanulságok Afrikában - Balázs Ferencné, Ildikó; Majdán, Anita; Mester, Dávid; Török, Judit; Kovács, Nóra; Szilasi, Ildikó Hermina (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2014)
Az Utazz Afrikába Utazási Iroda kulturális körutazásokat szervez Afrika különböző országaiba, melyek keretében a kulturális turizmust a kulturális örökségvédelemmel és a szegénységcsökkentéssel kapcsolja össze. A cikkben néhány Afrikát megjárt utas élményeit gyűjtöttük össze. Hiszen ez a legfontosabb az utazások során: az afrikai és az európai ember találkozása, interakciója, és azok a gondolatok, érzelmek és tanulságok, amelyek az utazókban megszületnek, majd idővel letisztulnak.