A Grand Africa expedíció egy antropológushallgató szemével - Kozári, Karina Mária (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2014)
„Ha valahol az elején kellene kezdenem, hogyan keveredtem Afrikába, először azt a kérdést kéne feltennem, miért lettem antropológus-hallgató. A kíváncsiskodóknak a válaszom az lenne: talán azért, mert annyira ismeretlen az emberek számára, mit is csinál tulajdonképpen egy antropológus, hogy számomra egyszerűbb volt elkezdeni (meg)tanulni azt, mint leülni és „kiguglizni”…”