A diadalív árnyékában – Közép-Afrika válsága - Suha, György (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2014)
Franciaország tényleg elvesztette Afrikát? Erre a kérdésre ismételten válaszokat keres a nemzetközi közösség, különösen annak apropóján, hogy a sokat szenvedett, szintén frankofón Közép-afrikai Köztársaságból ismét szörnyű hírek érkeznek. A francia közvélemény egyre inkább rezignáltan veszi tudomásul, hogy a párizsi kormánynak újra be kell avatkozni, ismét krízist kell kezelni egy olyan országban, ahol a Françafrique politikája szinte mindig csődöt mondott.