Nők politikai képviselete a Kelet-afrikai Közösségben: Fókuszban Ruanda - Bagi, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
Hivatalos adatok szerint világátlagot tekintve mindössze 21,4 százalékra tehető a nők parlamenti képviseleti aránya, miközben a szubszaharai Afrika területén némileg nagyobb arányban, összesen 21,9 százalékban foglalnak helyet női képviselők a nemzeti parlamentekben. Az írás górcső alá veszi a Kelet-afrikai Közösség tagállamait, a különböző kvóta-szabályozásokat, s bővebben bemutatja Ruanda esetét. Jelen írás célja az említett államok bemutatása mellett egy kritika megfogalmazása, mellyel a szerző igyekszik megcáfolni azt a kijelentést, mely szerint a magas női reprezentációs arány a demokrácia fokmérőjének tekinthető.