Ötven éve alakult meg az Afrikai Egységszervezet - Búr, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
2013. május 26-27-én az Afrikai Unió (AU) állam- és kormányfői az etiópiai Addisz-Abebában huszonegyedik soros közgyűlésüket tartották. Azonban a kontinens vezetői nem huszonegy alkalommal találkoztak már, ez csupán a 2002 és 2013 között megtartott rendezvények száma, az AU elődszervezete az Afrikai Egységszervezet (AESZ) már 38 hasonló rendezvényt tartott. A legelsőre éppen 50 éve, 1963. május 22-25. között került sor.