A ruandai népirtás és a nemzetközi közösség passzivitása - Biedermann, Zsuzsánna (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
Ruandában az 1994. április 6-i Habyarimana elnök elleni sikeres merénylet utáni tizenhárom hétben mintegy 800.000 ember vesztette életét. Biedermann Zsuzsánna tanulmánya bemutatja az eseményeket, azok kiváltó okait és a nemzetközi közösség passzivitását.