„Mobilrobbanás” Afrikában: A korunkbeli telefonellátottság - Erdősi, Ferenc (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
A szerző cikksorozatban mutatta be Afrika interkontinentális (tengeri kábelek és mű-holdak segítségével történt), a globális világgazdaságba való integrálódást elősegítő távközlési kapcsolatainak kialakulását és a kontinens országainak távközlési ellátottságát a mobiltelefon elterjedése előtt. E cikk alapvetően Afrika távközlési ellátottságának mai területi jellemzőiről szól, a világátlagnál gyorsabban elterjedő mobiltelefonra fókuszálva.