Népirtás Burundiban: 1972 - Biedermann, Zsuzsánna (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
Az Afrikai Nagy Tavak régió első népirtása a huszadik században Burundiban történt huszonkét évvel a hatalmas sajtóvisszhangot kapott ruandai népirtás előtt. 1972 májusától júliusáig mintegy 200.000 és 300.000 közötti hutu vesztette életét a nagyrészt tutszi hadsereg vezette erőszakos cselekményekben, amelyek egy tavaszi hutu felkelés aránytalan leveréséhez kapcsolódtak.