Interjú a búcsúzó dél-afrikai nagykövet asszonnyal - Bagi, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
Interjú a búcsúzó dél-afrikai nagykövet asszonnyal. Takalani Esther Netshitenzhe neve minden magyar afrikanista számára ismerősen cseng, az utóbbi években alig akadt olyan Afrikával kapcsolatos rendezvény, ahogy személyesen ő maga, vagy az általa vezetett külképviselet valamely tagja ne vett volna részt, előadásokat tartott egyetemeken és sok egyéb oktatási intézményben, könyvadományokkal, információkkal, ha kellett jó szóval segítette a hazai afrikanisztika intézményesülésének rögös útját.