Együtt nehézségben és örömben: Tanzániaiak Magyarországon - T. Horváth, Attila (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
2011. december 9-e különlegesen nagy nemzeti ünnepe volt Tanzániának. E napon ünnepelték Tanganyika függetlenné válásának ötvenedik évfordulóját. A kerek évfordulót nemcsak a kelet-afrikai országban, hanem szerte a világon megünnepelték a külhonban élő tanzániaiak. Budapesten a Kossuth Klubban rendezett ünnepséget a Tanzániaiak Magyarországi Egyesülete, amely ekkor ünnepelte megalakításának egy éves évfordulóját is. A kettős ünnep apropóján beszélgettünk Peter Mhagamával, az Egyesület titkárával.