Interjú Thomas Sowumnival: „A válogatottban lőtt gólom óriási érzés volt” - Tanulmányok, Afrika (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
A labdarúgást kedvelőknek biztosan nem kell bemutatni Thomas Sowunmit. Magyarország egyik legsikeresebb, afrikai származású csatára feljutott az NB1-be a Dunaferrel, bajnok lett hazánk legnépszerűbb klubjával a Ferencvárossal, játszott magyar, illetve külföldi csapatokban és tíz alkalommal öltötte magára a válogatott mezét, sőt, Azerbajdzsán ellen gólt is szerzett. Jelenleg a Siófok csapatában edz. Pályafutását sok sérülés hátráltatta, az igazolások sem mindig lendítették előre a karrierjét, mégis, nagyon érdekes történet az övé. Thomasszal egy székesfehérvári kávézóban beszélgettünk.