Interjú az Afrobreakz együttessel: Ütem, ritmus, tánc - Tanulmányok, Afrika (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Már alkonyodik, mire a Kopaszi gáthoz érünk. Budapest kedvelt szabadidős központjában a 2008-ban alakult Afrobreakz nevű djembe-együttes tagjaival találkozunk. Míg az Afro nemigen szorul magyarázatra, a Breakz szó kettős jelentésű. Olyan egyéni szóló hangzás, amelyet szünetekkel, más hangszerek megszólalásával, vagy elhallgatásával adja meg a zene ritmusát. Az árnyékok erősen elnyúlnak, mire mindenki megérkezik. Ma „csak” hatan tudtak eljönni, a többiek éppen nyaralnak, vagy nem érnek rá. AGA, Sir, Stewe, Balázs és a két lány, Linda és Anikó egyből jó hangulatot varázsolnak, nevetnek, egymással viccelődnek, mennek a szokásos zrikálások. Sir és Balázs már egy padon ülve dobolnak, a többiek a fellépő ruháikat keresik, AGA közben a nemrég megjelent, saját szerkesztésű könyvéről mesél.