Egy búvár és zenész Tanzániából: T. Horváth Attila interjúja - T. Horváth, Attila (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Magyarországon alig valamivel több, mint ezer olyan ember él, aki Fekete Afrikából érkezett, többségük nyugatafrikai, főként nigériai. Tavaly október óta azonban a kis létszámú hazai keletafrikai közösség egy új taggal bővült: hazánkba érkezett Deus Kizenga Tanzániából. Zanzibáron dolgozott búvároktatóként amikor megismerkedett egy magyar lánnyal, akit követett hazánkba. Az alábbiakban a „Feketén-Fehéren – Itt vagyunk!” projekt keretében készült interjút olvashatják vele.