Afrikai arab államok a forradalmak útján - Vörös, Zoltán (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
A 2011-es év elején kirobbanó északafrikai, majd a közel-keleti arab államokra is átterjedő forradalmak alapvető változásokat hoztak a hosszú évek óta stabilnak tűnő autoriter rendszerek életében. Megbukott Ben Ali tunéziai rezsimje, távoznia kellett Mubaraknak, a Kadhafi-uralom e cikk írásának pillanatában vélhetően utolsó napjait éli, és Algéria valamint Marokkó vezetői sem érezhetik biztonságban hatalmukat