A Mali Birodalom - Keserű, Dávid (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
A valaha létezett második legnagyobb, rendkívül gazdag afrikai birodalom Mali történelmét legendás hősök és neves királyok ékesítik, de az állam jelentősége ennél összetettebb. A tanulmány Musza Mansza és Szungyata Keita uralkodásának bemutatása mellett ezt a kiemelkedő szerepet ismerteti a Mali Királyság tudományos és kultúrális jelentőségének, s fokozatos hanyatlásának áttekintésével.