Szudán és a referendum - Illés, Zoltán (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Szudán válaszúthoz érkezett. A 2005-ben kötött Átfogó Békemegállapodás értelmében, amely az észak-dél polgárháborút hivatott lezárni, egy hatéves átmeneti periódus után Dél-Szudán népszavazáson dönthet további sorsáról. Azaz, hogy független államként folytatja létét, avagy északkal együtt tart tovább.