Híres és hírhedt afrikai elnökfeleségek - Bagi, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Egy ghánai közmondás úgy tartja, hogy a nő egy virág a kertben, a férfi pedig a kerítés körülötte, amely védi őt. Ősi afrikai hagyományok szerint a nő nem más, mint a családot összetartó tűz. Néhány régi kultúrában a gyengébbik nem feladata volt például a spirituális élet gyakorlása, mely a gyógyulásért, szerencséért és sikeres harcért szóló imákat foglalta magába.