Africaqueen - Kiralynő voltam Afrikában - Zsubori, Anna (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Afrika egzotikus, veszélyes és ezen okokból kifolyólag hihetetlenül vonzó földrész… ezek a közhelyek, amelyeket mindenki ismer. De hogy kit, milyen belso késztetés vezérel oda – ez már valóban a szubjektum döntése… én is igy voltam ezzel. Történetem csupán 10 nap eseményeit foglalja magába… mégis, ezen rövid idoszak alatt királyno lehettem – Afrikában.