Afrikaiak az NBA-ben az NBA Afrikában - Keserű, Dávid (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
A különböző sportesemények közvetítése, illetve megrendezeése során mára elengedhetetlenné vált az afrikai sportolók megemlítése és figyelemmel kísérése, kifejezetten az atlétika és a labdarúgás terén. Megkerülhetetlen továbbá a National Basketball Association (NBA), amely a kosárlabda amerikai és nemzetközi felvirágzását vallja, s számtalan nagy hírnevű afrikai sportoló pályafutását tette lehetővé a sportágban. A cikk összegzi a kosárlabda legnagyobb afrikai neveinek NBA-s karrierjét, valamint a visszavonulást követő humanitárius munkásságukat és szerepüket Afrikában.