A legyőzhetetlen antilopok - Radics, M. Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
A filmforgalmazás furcsaságainak köszönhető, hogy Magyarországon végül nem került a mozikba Clint Eastwood Invictus című, 2009-es filmje (hanem lapzártánk idején, májusban jelent meg, végül csak DVD-n.). A John Carlin 2008-ban megjelent regényéből (Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game that Made a Nation) készült film 1995- ben játszódik, és a frissen hivatalba lépő Nelson Mandela elnök illetve a dél-afrikai rögbicsapat kapitánya, François Pienaar (a 40. oldal első fotóján) valós találkozásai kapcsán eleveníti fel egy sportesemény drámai pillanatait, az átalakulás éveinek elhalványult emlékét.