Torday Emil nyomában Kongóban - Szilasi, Ildikó (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Száz évvel Torday Emil után, 2009 nyarán expedíciót szerveztünk a Kongói Demokratikus Köztársaságba azzal a céllal, hogy Torday egykori útvonalának egy részét bejárjuk, dokumentáljuk. A híres magyar utazó 1900-1909 között három kutatóexpedíció során közel kilenc évet töltött Kongóban.