Afrikaiakon is múlik. A kínai-afrikai együttműködés lehetőségei: Az Afrika Tanulmányok interjúja Chris Aldennel - Tarrósy, István; Radics, M. Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Dr. Chris Aldennel, a London School of Economics egyetem oktatójával, az Afrikában egyre erőteljesebb kínai jelenlét kapcsán beszélgettünk. E téma egyik nemzetközi hírű kutatójaként Dr. Alden a „Kína Afrikában” című projekt vezetője a dél-afrikai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében. Az elmúlt évtizedben több könyvet írt és cikket közölt az ázsiai-afrikai kapcsolatokról, 1990 és 2000 között pedig a johannesburgi Witwatersrandi Egyetem (WITS) oktatója volt, és számos kutatást végzett az afrikai kontinensen.