Gyerekkatona trendek tegnap, ma és holnap - Schumicky, Lilla (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
„Reggel volt. az udvaron ültünk és reggeliztünk, mikor az LRA megtámadta a falunkat. mindenkit kirángattak a házból, a nőket és a férfi akat külön-külön sorba állították. mi heten voltunk a családban; kisöcsém, aki csak nyolc hónapos volt, három idősebb bátyám, Anya, Apa és én. a férfi akat és fi úkat a szemünk láttára verték halálra furkósbottal és pangával. Soha, soha nem fogom elfelejteni! arra kényszerítettek, hogy végignézzük, hogyan ölik meg férfi családtagjainkat."