Egy kenyai-magyar projekt indulásáról - Apró Buba, Annamária (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
Prof. Dr. Ternák Gábor egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Infektológiai-, Katasztrófa-orvostani és Oxyológiai Intézetének igazgatója, valamint Dr. Tarrósy István, politológus, Afrika-szakértő, a Pécsi Tudományegyetem Politikai Tanulmányok Tanszékének oktatója és Dr. Heintz Tamás országgyűlési képviselő, az Egészségügyi Bizottság tagja jelenleg egy kenyai orvosi misszió előkészítésén dolgoznak, legutóbb szeptember 22-27 között folytattak tárgyalásokat Kenyában a nemzetközi együttműködés keretein belül.