Az Millenniumi Fejlesztési Célok helyzete féltávon túl - Morenth, Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
A világon több mint egymilliárd ember reménytelen szegénységben él. Ez azt jelenti, hogy naponta nem egészen egy amerikai dollárnak megfelelő összegből kell megoldaniuk létfenntartásukat. Évente több mint 10 millió gyermek hal meg éhezés, szegénység, és betegségek következtében, még az ötödik születésnapja előtt.