Olajban kötött házasság: Kína és Szudán kapcsolatának 50 éve - Vörös, Zoltán (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
Kína afrikai „szerepvállalása” és különösen Szudánnal ápolt, sok tekintetben egyoldalúnak tűnő, a számos belső problémával küzdő országot részben kihasználó kapcsolata évek óta a nemzetközi közösség és különböző társadalmi szervezetek fókuszában áll, és kelt időrőlidőre kisebb-nagyobb sajtóvisszhangot.