Ntlhoi Motsamai, a lesothoi parlament elnöke - Morenth, Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
A lesothoi nemzetgyűlés feje, 1963-ban született, és jelenleg ő a legfiatalabb házelnök Afrikában. Munkája mellett 2007 óta a Hloahloeng választókörzet parlament képviselője is a Lesotho Kongresszus a Demokráciáért (LCD) színeiben.