Találkozás a gorillákkal - Vojnits, András (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
A rémülettől csaknem megbénulva – írja Paul és Anne Ehrlich – Digit fegyvertelenül fordult szembe Munyarukiko és öt társa lándzsáival, kutyáival. Időt kellett biztosítania családjának, hogy a hegyi emelkedőn felfutva megmenekülhessenek. Ez volt a szerepe, a „kötelessége”, és bár sejthette, hogy halálát jelenti, Digit megállta a helyét. Munyarukiko és a többi vadorzó számára a szemfogait mutogató, felegyenesedve álló ezüsthátú hím gorilla kétségkívül rémítő látvány volt, amit még rémítőbbé tett egyik kutyájuk gyors kimúlása.