Igenek és nemek országa - Dávid, Ferenc (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
A tavalyi év novemberében egy hosszabb időt töltöttünk a párommal Tunéziában. Szem előtt tartottuk, hogy a rendelkezésre álló idő alatt minél jobban megismerjük az országot. Térkép, útikönyv, GPS és hátizsák segítségével vágtunk neki a feladatnak: felfedezni a kulturális értékeket és a belső területek autentikus világát. Utunk során hosszabb-rövidebb időt töltöttünk például Sousse-ban, Mahdiában, Monastirban, Käirouanban, Tuniszban, Karthagóban, Sidi-Bou- Säidban, El-Jemben és Sfaxban. A cikk tartalmazza a tapasztalatokat és élményeket, az értelmezéshez szükséges háttérinformációkat, valamint az általam levont következtetések egységét. A terjedelmi kötöttségek miatt az olvasó számára csak egy-egy élménytöredékkel szolgálhatok abból az egészből, ami számomra hasznosíthatóvá vált.