Magyar lobogó alatt Afrikában - Jagadics, Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
Nagy szakmai érdeklődéssel fogadtam folyóiratuk II. évfolyamának 3. számát, amely Afrika vízproblémáival foglalkozott. Az újság hasábjait olvasva fogalmazódott meg bennem, hogy egyfajta útleírásként számoljak be az olvasóknak egy küldetésről, amelynek részesei a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj, Víztisztító Századának katonái voltak, helyszíne pedig Afrika, egy a magyarok számára eddig alig ismert szigetcsoportja: a Zöld-foki-szigetek (Cabo Verde).