Angolagate - Grünhut, Zoltán (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
2008. október 6-án kezdődött meg Párizsban annak a 42 vádlottnak – köztük több prominens személyiségnek – a pere, akiket Angola számára folytatott illegális fegyverkereskedelemmel, törvénytelen kőolajcsempészéssel, illetve korrupcióval gyanúsítanak. Az üggyel kapcsolatos nyomozás több mint hét évig tartott, a francia ügyészség 2007 áprilisában nyújtotta be több ezer oldalas vádiratát a bírósághoz.