Képalkotás és képrombolás: Brazza Brazzaville-ben - Csizmadia, Sándor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Savorgnan de Brazza – a térképet forgatók számára ismerősen csengő vezetéknév. Az illetőről várost neveztek el, mégpedig az egykoron francia gyarmat, Kongói Köztársaság fővárosát. De vajon ki is volt e rejtélyes személy?