Egy évig Afrikában: hiedelem és valóság: Élmények és kalandok Namíbiától Malawiig - Molnár, Zsolt (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
2006. márciusától közel egy évig éltem és dolgoztam Afrika déli részén, elsősorban Namíbiában és Malawiban. A legtöbb időt nem városokban, hanem vidéken, a legelmaradottabb helyzetben lévők között töltöttem. Közben persze igyekeztem sokat utazni, megismerni az embereket és megnézni a régió legszebb tájait, természeti jelenségeit a Namíb-sivatagtól a Kavangófolyóig, a Viktória-vízeséstől a Malawi-tóig. Önkéntesként élni és dolgozni óriási kaland, de nagy kihívás is egyben.