Az „első” magyar Teleki Sámuel emlékexpedíció - Suha, György (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
A cikk időutazás, élménybeszámoló és tisztelgés egyben. Időutazás, mivel visszarepít minket a múltrendszeri Magyarországra, a „párt”, a „tanácsok”, az „állami vállaltok”, s az „elvtársak” világába, ahol néhány Afrika iránt érdeklődő fiatal kutató tiszteletteljes expedícióra vállalkozik: Teleki Sámuel vadász és utazó kelet-afrikai barangolásának centenáriumi évfordulója alkalmából felkeresik az általa felfedezett tájakat. Az emlékexpedíció előkészületeinek, szervezési viszontagságainak, anyagi, eszközi és tudományos megalapozásának, élményekben és kudarcokban gazdag történetének, eredményeinek és sajtóbeli visszhangjának összegzése e cikk, melynek szerzője a kaland résztvevőjeként valósághű és élvezetes módon emlékezik vissza az utazásra, annak körülményeire.