Bemutatkozik… Az Afrikai-Magyar Egyesület - Tanulmányok, Afrika (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Az Afrikai-Magyar Egyesület 2007 elején került bejegyzésre. Az alapítói okiratban megfogalmazottak szerint szervezetünk küldetése az afrikai országok fejlesztése, az egyes afrikai országokban folyó sport, oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi, kulturális, műemlékvédelmi, egészségügyi, szociális, természetvédelmi, állatvédelmi, környezetvédelmi, műszaki, természettudományi tevékenységek támogatása, ezekben való aktív részvétel. A hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, az emberi és állampolgári jogok, a kulturális örökség védelme.