Menekülés a Mátrixból – Ghána - Gál, László (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Négy éve járunk Afrikába. Van valami ott, ami miatt újra meg újra vissza kell mennünk. Az alábbi történet az első látogatásunkat meséli el. Azóta összesen nyolcszor voltunk Ghánában. Ott és itthon végzett önkéntes munkánkkal felépítettük az African Footprint tánccsoport telepét, bevételi forráshoz, önfenntartáshoz juttattuk a csoportot. Két éve határoztam el, hogy Ghánába el kell mennem. Sok jót hallottam az országról és úgy éreztem, hogy fel kell fedeznem magam számára is. Nem tudtam, hogy igazából egy belső utazásra is indulok.