A kincs..., ami van! A jelenkori magyar Afrika-kutatás humánerőforrásáról - Kiss, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2021)
2021. május 13-án alakult újra az MTA IX. Osztály Nemzetközi és Fejlődéstanulmányok Tudományos Bizottsága (NFTB) keretében működő Afrika Albizottság. Legfőbb feladatunk: az ország különböző oktatási és kutatási intézményeiben folyó magyar Afrika-kutatás összefogása; a kutatási eredmények közreadása; konferenciák, tudományos események szervezése; az afrikanisták, a kormányzati és a civil szereplők közötti diskurzus elősegítése; a kutatás és a gyakorlat összekapcsolása, valamint a magyar afrikanisztika nemzetközi elismertségének növelése.