Nyelvek és nyelvpolitikák a sokszínű Száhelben - Gúti, Erika; T. Horváth, Attila (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2024)
A tanulmány a Száhel-övezet összetett nyelvi és nyelvpolitikai dinamikáját vizsgálja. Elemzi a térség francia nyelvű országai közvetítő nyelveinek és regionális lingua francáinak funkcióját a társadalmi interakcióban, majd azokkal a kontinentális nyelvpolitikai törekvésekkel foglalkozik, amelyek célja a nyelvi és kulturális ökológia fenntartása révén a társadalmi stabilitás és biztonság elősegítése. Végül, a közelmúltban végbement puccsok és államszervezési kísérletek nyelvpolitikai következményeit tárgyalja.