Nemzetközi kitekintés a post-mortem adatvédelemre - Puskás, Tamás (Közigazgatási és Infokommunikációs Jogi PhD Tanulmányok, 2022)
A huszonegyedik században, a keletkező nagy mennyiségű adat okán kiemelt figyelmet kell fordítanunk azok védelmére. Az életünk során hatalmas adathalmaz keletkezik rólunk, mely valós személyünktől akár teljesen elkülönülhet. Halálunkat követően ezek a rólunk tárolt információk, az online személyiségünk önállósodnak, tovább élnek, mely okot adhat az ezekkel kapcsolatos védelem kérdésének felvetésére. A cikkben egy nemzetközi kitekintést teszek, mely során megvizsgálom különböző külföldi államok jogszabályait, és a post-mortem adatvédelemre vonatkozó szabályozási megoldásait.